Blog

Polírozott vagy matt, sötét vagy világos burkolólap?

Homedepo
2021.11.10 14:56
Polírozott vagy matt, sötét vagy világos burkolólap?

Nehéz eligazodni a járólapok hatalmas kínálatában. Néhány hasznos információ, hogy Önnek/Neked is könnyebb legyen a választás.

A fényes felületen élénkebbek, telítettebbek a színek, szemben a matt felülettel, melyen viszont kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok.
A fényes felület javára legyen mondva, hogy a fényes, különösképp a világos felületek jóval tágasabb tér-érzetet eredményeznek, így a kisebb, szűkebb helyiségekbe inkább javallottak. Egy kicsi, gyenge fényviszonyokkal rendelkező helységnek, például nagyon jót tud tenni a világos, fényes felületű csempe burkolás, mely egyébként exkluzívabb, elegánsabb hatást is kelt – persze, ha jó minőségű csempét sikerült választanunk.
A fényesebb, egyenletesebb felületről jóval könnyebben eltávolíthatók a rákerült szennyeződések, amelyek egy mattabb, homogénebb felületen bizony feltűnőbbek.

A matt felület előnye, hogy magasabb a tónusátfogása, azaz, fekete-fehér felület esetében szebben kiemeli a tónusokat, a finom árnyalatokat kellemesebben mossa egymásba, illetve a matt felületek természetesebb, anyaghatású megjelenítést közvetítenek.

A matt felületek népszerűsége manapság nem véletlen: sokkal letisztultabb, homogénebb, bársonyosabb hatást kölcsönöznek a helyiségnek, miközben a minták rajzolata, a tónusok egymásba mosódása is jobban érvényesül. Nem elhanyagolható szempont a csúszásmentesség, vizes helyiségekbe preferált burkolóanyag.

 

Kínálatunkban találhatóak rektifikáltak is, ami azt jelenti, hogy tökéletesen méretpontos, sarkai derékszöget zárnak be. Ezáltal szinte fuga nélkül burkolható, minimális ragasztó használata mellett, rendkívül elegáns hatást keltve. 

Vizes helyiségekben nincs praktikusabb választás a gres porcelán lapoknál. A gres porcelán padlólapnak minimális, szinte nulla a vízfelvétele. A porcelán természetesen sűrű, ezáltal majdnem teljesen vízálló. Ez a tulajdonság adja, hogy a gres porcelán jó választás például fürdőszobába, mosókonyhába, valamint egyéb, nagy nedvességnek kitett helyiségekben.

A fürdőszobák mellett a konyhák is nedves zónáknak tekinthetők, így ajánlottabb a gres porcelán padlóburkolat a konyhába is.

Az előszoba, konyha, bejárati ajtók környékét, teraszok padlózatát is porcelán padlózattal ajánlott befedni.

Szinte vízhatlan felületének köszönhetően a fagynak, szennyeződésnek, erős igénybevételnek is tartósabban ellenáll, szemben a kerámia burkolatokkal.

 

Fagyveszélyes helyen mindenképpen fagyalló burkolóragasztóval és flex fugával végeztessük a burkolást.

A gres-porcelán padlólapok kiemelkedően jó hővezető képességgel rendelkeznek, így padlófűtéshez is tökéletes választás.

 Kicsi, nagy, vizes, száraz, fedett vagy szabadtéri. Bármit is szeretnél burkolni, nálunk megtalálod I. osztályú kínálatunkban, amit keresel!